Paardencoaching

Paarden zijn altijd in het hier en nu en lezen heel goed jouw non-verbale communicatie dat ze daarna eerlijk spiegelen.

Ze weten zo een stukje naar boven te halen wat diepgeworteld in je zit en waar jij je niet altijd bewust van bent.

Non verbale communicatie coachee

85% van onze communicatie is non-verbaal en daarvan is 95% onbewust

Ons onderbewuste wordt gestuurd door gevoelens, gewoontes, gedachten en overtuigingen. Door het geven van bepaalde signalen kunnen de paarden dit onbewuste gedrag bewust maken. Ik help je daarbij dit gedrag te vertalen zodat jij je ervan bewust wordt en verandering in gang kan zetten. Door oefeningen die ik als coach geef, passen we dit meteen toe en zal een paard daar ook direct op reageren. Dan weet je door het zelf te ervaren dat je op het goede spoor zit. De wisselwerking tussen jou en het paard dat ontstaat is dan magisch, omdat een paard altijd oprecht en puur reageert.

Coaching met paarden

Dat maakt dat coaching met paarden een zeer persoonlijke ervaring is.
Het fijne in de samenwerking met paarden is dat je direct de kans krijgt om gedrag te veranderen. Paarden oordelen en veroordelen niet wat ervoor zorgt dat de verbinding te allen tijde oprecht is.

communicatie en onbewust gedrag verbinding coachee en coachpaard

Echt leiderschap kan alleen ontstaan vanuit zuivere intentie en heldere lichaamstaal. Paarden zijn kuddedieren en zijn daarin aangewezen op elkaar, ze vertrouwen op de rangorde. Welke positie neem jij in op dat moment als onderdeel van de kudde? Tijdens de coaching loopt het paard vrij rond of heb je hem vast aan een touw, hij heeft de keus jou als leider te zien of zijn eigen gang te gaan. Als je puur en oprecht handelt zal hij jou volgen. Door het verschil zelf te ervaren word jij je bewust van jouw gedrag en lichaamstaal. Het inzicht dat je krijgt zal jou helpen in het dagelijkse leven.

coachkaarten kernkwadrant

Is een coachsessie met paarden geschikt voor mensen die niks met paarden hebben?

Jazeker. Je gaat niet op het paard zitten of rijden. Je blijft met beide benen op de grond en bepaalt zelf hoe dicht je bij het paard staat. We nemen de tijd om contact (verbinding) te maken met het paard. Ook besteden we aandacht aan de veiligheidsregels en zal ik als coach altijd jouw veiligheid in acht nemen en die van de paarden.

Heb je een allergie voor paarden? De coachsessies zijn buiten, je zult er waarschijnlijk weinig tot geen last van ondervinden.

De pony’s die mij helpen tijdens de sessies heten Sammy, Flo en Ella. Met elk een eigen karakter!

Sammy coachpaard lief klein enige man weet wat hij wilt staat zijn mannetje

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest, dat trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Hij is de oudste van de kudde en de enige man maar staat zeker zijn mannetje. Regelmatig zoekt hij Ella op voor een uitgebreide kroelsessie.

Flo coachpaard helder duidelijk zorgzaam en direct

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met een stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig dan wil ze graag met je samen werken. Flo is heel zorgzaam, ook richting Sammy. Met de komst van Ella heeft ze deze zorg wat meer mogen loslaten en kan ze wat meer achter Ella staan en rust nemen

Ella coachpaard sociaal vrolijk zacht en lief

Ella is een ontzettend lieve, sociale en nieuwsgierige haflinger. Ze wil graag overal bij zijn om samen dingen te doen. Als je de juiste verbinding met haar kan maken volgt ze je zonder aarzelen. Ze staat stevig op haar vier benen en is niet o snel onder de indruk van iets. Ze is dol op aandacht en samen spelen, ze kan zelf apporteren.

Ella voert haar taak als leidmerrie op een hele rustige en duidelijke manier uit. Flo zoekt vaak de rust op in de nabijheid van Ella en Sammy is altijd in voor een uitgebreide kroelsessie of samen spelen.